Search
× Search
vrijdag 26 april 2019

Persoonsvolgende Financiering

Iedereen heeft recht om zijn ondersteuning te organiseren zoals hij dat zelf wil. En die ondersteuning zal er niet voor iedereen hetzelfde uitzien.

Met de invoering van de persoonsvolgende financiering wordt de financiering meer vraaggestuurd gemaakt. De ambitie is om zorggarantie te bieden voor de personen met de grootste ondersteuningsnood.

Om dat te realiseren werd de rechtstreeks toegankelijke hulp stelselmatig uitgebreid en het zorgbudget voor mensen met een handicap (basisondersteuningsbudget) (opent nieuw venster) als eerste trap van de persoonsvolgende financiering geïnstalleerd. Die acties stellen de personen met een handicap en hun omgeving in staat om zorg en ondersteuning laagdrempelig te organiseren, zonder dat ze onmiddellijk en noodzakelijk beroep moeten doen op intensieve zorg en ondersteuning.

Personen voor wie dat eerste ontoereikend is, kunnen via het persoonsvolgend budget (tweede trap van de persoonsvolgende financiering) toegang krijgen tot de meer intensieve vormen van handicapspecifieke ondersteuning.

Voor vragen wat Spectrum voor je kan betekenen kan je steeds bellen naar het nummer 03/270 09 19 of mail: patricia.bossaers@spectrumvzw.be

 

Lees meer

MAIL NAAR EEN KENNIS
DEEL JE VERHAAL OP

Steun Ons

We zijn steeds verheugd als mensen een gift willen doen aan onze voorziening. Als voorziening kunnen wij door deze middelen onze zorg nog kwaliteitsvoller afstemmen op de specifieke behoeften van onze cliënten. Financiële giften zijn welkom op rekening van onze voorziening:

Spectrum: BE78 068-2407890-86
 

 

Onze nieuwsbrief


Contactgegevens

Spectrum VZW

Gasthuisstraat 10
2990 Wuustwezel
T: 03 663 62 08
M: administratie@spectrumvzw.be
W: www.spectrumvzw.be

Copyright 2019 door Berkenbeek B.O.