× Search

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn gepassioneerde mensen die een zinvolle, leuke, op anderen gerichte activiteit uitoefenen waarbij ze organisaties helpen, vriendschapsbanden sluiten, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in diverse domeinen.

Heb je wat vrije tijd, ben je met pensioen, zoek je nieuwe kennissen en vrienden, wil je wat leven in de brouwerij, wil je tussen de mensen vertoeven, wil je actief bezig zijn… ? Waarom niet eens vrijwilligerswerk proberen? In Spectrum vzw kan elk talent aan bod komen, is er voor iedereen wel iets naar zijn/haar gading, zin of mogelijkheden.

Wij – medewerkers en cliënten van Spectrum – zoeken vrijwilligers (jong of oud, man of vrouw)

  • om te helpen bij kleine en grote klusjes.
  • voor die 'extra' begeleid(st)er bij onze uitstappen.
  • om onze mensen individueel te ondersteunen, bij de maaltijd of een andere activiteit of als buddy.
  • Ken je iets van muziek  of bespeel je een muziekinstrument? Wij houden van muziek.
  • Hou je van wandelen, maar doe je dit niet graag alleen? Onze bewoners houden ook van gezelschap . 
  • Heb je onderwijzerstalenten en  tijd over? Onze mensen lezen en schrijven graag, daarom heten we je welkom!
  • Hou je van lezen en verhalen vertellen? We genieten van het horen van een mooi verhaal …
  • Ben je sportief , maar sport je niet graag alleen of wil je iemand begeleiden? We zoeken een fietsbegeleider, iemand die mee gaat zwemmen , iemand die graag wil gaan joggen met enkele van onze cliënten…  
  • Misschien  heb je nog iets anders te bieden, laat het ons weten.....

Lees meer

Contact: 

Tel  03.663.62.08 of mail Nadine:nadine.dirven@spectrumvzw.be , Melt:melt.peeters@spectrumvzw.be  , Ludo:  ludo.commissaris@spectrumvzw.be, Caroline:caroline.joosens@spectrumzw.be of Rita:rita.mertens@spectrumvzw.be

Een getuigenis

Karlien Van Schil heeft Spectrum beoordeeld — 5 sterren

5 juni 2018 · 

Vandaag ben ik voor de eerste keer aan de slag gegaan als vrijwilliger. Ik zat er al langer mee in m’n hoofd dat ik iets wou doen, iets voor iemand anders. Taak van de dag: fietstochtje met halverwege een drankje  Wat voelt het goed om zo iets banaals te doen, waarmee je wel iemand anders heel blij maakt.. 

ACTIVITEITENKALENDER

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek, de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.