Search
× Search
vrijdag 26 april 2019
           Aankoop tovertafel voor onze cliënten

                          

                                                                                                                               

 

Dankzij een aantal sponsors waaronder Cera foundation Neos Kalmthout-Essen en ons oudercomité konden we dit project ter waarde van 7.000 euro realiseren. We hebben voor onze cliënten een tovertafel gekocht.

 

De Tovertafel UP is een vrolijke zorginnovatie die interactieve spellen projecteert. Het is een beamer met sensoren die de bewegingen van de cliënten detecteert en daarop reageert. De spellen zijn specifiek ontwikkeld om mensen met een verstandelijke beperking, ieder op zijn eigen niveau, een passende activiteit te bieden en samen spelen mogelijk te maken. Voor elke cliënt is de Tovertafel UP van toegevoegde waarde: de een doet actief mee, terwijl een ander (op een afstandje) meebeleeft. De interactieve spellen zijn ontwikkeld met de variatie in behoeften van de spelers als uitgangspunt. Want: iedereen hoort erbij! En dan merk je ineens dat je cliënten nog veel meer kunnen dan je dacht.

 

De Tovertafel is een echte aanwinst, omdat de bewoners er vrolijk van worden en het groepsgevoel enorm wordt versterkt! Bewoners genieten erg van het moment. Met de Tovertafel ontstaat een manier van communiceren tussen bewoners die elkaar anders vaak niet begrijpen. Door de Tovertafel worden de cliënten geactiveerd en gestimuleerd, zowel qua lichaam als geest. Dat is goed voor hun ontwikkeling, maar het allerbelangrijkst: het is goed voor hun welbevinden en welzijn.

         Daarom dikke merci aan alle SPONSORS!!!

 

 

 

 

 

 

Spectrum zoekt meer vrijwilligers

Wandelen, fietsen of zwemmen

Spectrum zoekt meer vrijwilligers

De vrijwilligers verzamelen voor een feestje.Foto: Neel Vermeiren

WUUSTWEZEL - 

Spectrum vzw biedt professionele hulp aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking. Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom.

“Wij, twintig cliënten van Ponton, een groep van Spectrum vzw, dag- en woonbesteding voor mensen met een beperking, in Gooreind, zouden voor een uurtje of enkele uren per week jouw hulp wel kunnen gebruiken”, ...

           http://www.gva.be/cnt/dmf20180111_03294109/spectrum-zoekt-meer-vrijwilligers

    

 

           DIVALABEL 

           Woensdag 31 mei 2017

Wuustwezel - VZW Spectrum kreeg van de CD&V-groep Vrouw & Maatschappij het Diva label voor de goede integratie van vrouwen.

CD&V-werkgroep Vrouw & Maatschappij reikte het  DIVA Label uit aan VZW Spectrum, een organisatie in Wuustwezel, dat aandacht schenkt aan werkbaar werk voor vrouwelijke 50+-ers.

Met het Diva label, Doelbewust Investeren in Vrouwelijke Arbeidskrachten, wil Vrouw & Maatschappij bestaande ‘goede voorbeelden’ in de kijker zetten en anderen aansporen gelijkaardige initiatieven te ondernemen.  “Slechts 39% van de werkgevers in België hebben een actief beleid om oudere werknemers aan te trekken en te behouden.  En dat willen wij veranderen. 50+-ers moeten langer aan het werk blijven.  Daar is iedereen het intussen over eens. Ze staan daar eventueel voor open, maar dan is er wel een mindswitch nodig.  Als we hen blijvend willen motiveren, dan geven we deze generatie best veel aandacht en begeleiding”, is het standpunt.

“We reiken deze prijs uit aan VZW Spectrum omdat zij als organisatie 30% vrouwen tewerkstellen boven de 50 jaar”, zegt Myriam Goetstouwers. “Zo organiseren zij o.a. opleidingen voor zowel jongere als oudere werknemers en de leeftijd wordt nooit als argument meegenomen. Ze stellen bij fysiek of psychologisch zwaar belastend werk, op aanvraag een aanpassing van de taken voor en geven anciënniteitsdagen,  één extra dag verlof per 5 gewerkte jaren, waardoor oudere werknemers gemakkelijker kunnen recupereren. Ook staan ze aan de  vrouwelijke 55+-ers per week arbeidsduurvermindering toe,  waardoor zij op regelmatige basis  de zorg voor kleinkinderen en/of ouders op hun kunnen nemen. Bovendien hebben zij een brede visie omtrent tewerkstelling en willen zij in de toekomst nog meer investeren in innovatieve en ontplooiingsmaatregelen, zodat vrouwen gemotiveerd kunnen worden om  langer aan het werk te willen  blijven.”

Ook in andere regio’s wordt deze prijs uitgereikt. “Door aandacht te vestigen op deze bedrijven hopen wij andere bedrijven met hun voorbeeld te inspireren, te mobiliseren en hen te motiveren om zelf de kaart van gelijke kansen en een leeftijdsbewust beleid te trekken”, besluit Myriam Goetstouwers, Regiovoorzitster van V&M.

http://www.gva.be/cnt/blnve_02913414/vrouwvriendelijk-klimaat-van-spectrum-beloond

 

SJARABANG

Donderdag 16 maart 2017 kwamen enkele van onze cliënten op  het nieuws.

Vanaf 27 minuten kunnen jullie via onderstaande link onze clienten terug vinden. 

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.49061

MAIL NAAR EEN KENNIS
DEEL JE VERHAAL OP

Steun Ons

We zijn steeds verheugd als mensen een gift willen doen aan onze voorziening. Als voorziening kunnen wij door deze middelen onze zorg nog kwaliteitsvoller afstemmen op de specifieke behoeften van onze cliënten. Financiële giften zijn welkom op rekening van onze voorziening:

Spectrum: BE78 068-2407890-86
 

 

Onze nieuwsbrief


Contactgegevens

Spectrum VZW

Gasthuisstraat 10
2990 Wuustwezel
T: 03 663 62 08
M: administratie@spectrumvzw.be
W: www.spectrumvzw.be

Copyright 2019 door Berkenbeek B.O.